top of page
bankskiva_marmor.jpg

Bänkskiva Marmor

Marmor är ett naturligt stenmaterial som är känt för sitt eleganta och klassiska utseende. Det är ett mycket populärt val för bänkskivor i hem och kommersiella miljöer.

 

En fördel med marmorbänkskivor är dess unika och vackra mönster. Varje marmorplatta har sin egen ådring vilket gör att varje bänkskiva blir unik. Marmor kommer i olika färger och nyanser. Det ger dig möjlighet att välja en bänkskiva som passar din inredningsstil.
 

Investera i ditt hem

När du överväger kostnaden för en bänkskiva i marmor bör du tänka på att det är en investering i ditt hem. Marmor är ett dyrt material men dess elegans och hållbarhet gör det till ett värdefullt tillskott i ditt hem.

 

En marmorbänkskiva skänker rummet en exklusiv och högkvalitativ atmosfär samtidigt som det ökar värdet på din fastighet. Marmor har en tidlös estetik, är tåligt samt lätt att rengöra och underhålla. Dessutom finns marmor i många olika färger och mönster vilket ger dig en stor möjlighet att hitta en stort som passar din specifika inredningsstil. 

 

Marmor är en högkvalitativt bergart som förbättrar hygienen i ditt kök eller badrum då det är mindre benäget att hålla bakterier och smuts jämfört med andra material.
 

Olika typer av marmor för bänkskiva

Skötsel av marmorbänkskivor


När du väljer en bänkskiva i marmor bör du tänka på skötsel. Marmor är poröst och känsligt för fläckar så det är viktigt att undvika att lämna vätskor eller matrester på ytan. Du ska vara försiktig och inte använda starka rengöringsmedel som kan skada ytan.

 

För att upprätthålla bänkskivans glans och kvalitet är det bäst att rengöra den med en mild såplösning och undvika att använda slipande eller syrabaserade rengöringsmedel.

 

Hör av dig till oss om du behöver rådgivning angående marmor eller vill beställa en bänkskiva! 
 

marmor2.jpg

Marmor - ett material med historia

Marmor är ett material med en rik historia som sträcker sig tillbaka till antiken. Grekerna och romarna använde marmor för att skapa imponerande byggnadsverk och skulpturer som Parthenon i Aten och Taj Mahal i Agra.

 

Under medeltiden användes marmor främst för att skapa gravstenar och kyrkor men under renässansen återupptäckte konstnärer och arkitekter materialets skönhet och mångsidighet. 

Idag används marmor fortfarande i stor utsträckning i arkitektur och design både för dess estetiska skönhet och dess praktiska egenskaper.
 

Marmorbänkskivor – både till prydnad och nytta

1 / Slitstarkt

Marmorbänkskivor är mycket hållbara och kan hålla i flera årtionden med rätt skötsel och underhåll.

2 / Unikt utseende

Marmor är känt för sin skönhet och unika ådringar som gör varje bänkskiva exklusiv och originell.

3 / Högt värde

Marmor är en av de mest eftertraktade materialen för köks- och badrumsinredning. Det betyder att marmorbänkskivor kan öka värdet på ditt hem.

4 / Värmebeständigt

Marmor är en bergart som kan motstå höga temperaturer och är därför idealiskt för att ställa varma kastruller och stekpannor på.

5 / Lätt att rengöra

Marmorbänkskivor är lätta att rengöra med milda rengöringsmedel och en mjuk trasa vilket gör dem till ett praktiskt val för köks- och badrumsinredning.

6 / Tål vätskor

Marmor har en porös yta men det går att behandla den för att göra den tåligare mot vätskor. En ytbehandling minskar risken för fläckar och missfärgningar.

7 / Ökar ljusinsläppet

Marmor reflekterar ljus och kan ge ett mer ljust och luftigt intryck i ditt kök eller badrum.

8 / Miljövänligt

Marmor är en naturlig produkt som bryts från berg vilket gör den till ett miljövänligt alternativ för din köks- eller badrumsinredning.

bottom of page