top of page
golvsten.jpg

Golvsten

Vår golvsten är tillverkad av naturliga material som granit, marmor, skiffer eller sandsten och ger ett elegant utseende samtidigt som det har hög hållbarhet och lång livslängd. Det gör det till en utmärkt val för både privat och kommersiellt bruk.
 

Golvsten – tåliga och vackra golv

En av fördelarna med golvsten är dess unika utseende eftersom varje sten är unik i både färg och mönster. Detta gör att golvsten ger en naturlig och tidlös känsla till varje rum - utomhus och inomhus.

 

Dessutom är golvsten hållbar och tålig, den klarar av hög belastning och påfrestningar.

En annan fördel med golvsten är dess slitstyrka. Eftersom golvstenar består av ett hårt material behöver de inte bytas ut lika ofta som andra golvbeläggningar. Stenen kan dessutom återanvändas när den har tjänat ut sin funktion. Golvsten finns i flera olika material som ger olika utseenden och egenskaper. 

Golvstensmaterial

Golvsten – inomhus och utomhus


Golvsten är ett mångsidigt material som passar för både inomhus- och utomhusbruk. Inomhus kan golvsten användas för att skapa en okonstlad och rustik känsla i olika rum som kök, badrum, entréer och vardagsrum. Valet av sten, färg och mönster kan anpassas efter den övriga inredningen och skapa en elegant och unik atmosfär i ditt hem.

 

När det gäller utomhusbruk är golvsten ett utmärkt alternativ för exempelvis uteplatser, trädgårdsgångar och som stenläggning runt pool. Stenmaterial som granit och skiffer är populära val för utomhusbruk på grund av deras hållbarhet och tålighet mot väder och vind. 

Vid val av golvsten för utomhusbruk är det också viktigt att tänka på att använda en sten med en yta som inte blir för halkig när det är vått eller blött. Skall stenen ligga på en uppfart bör du välja en som är tillräckligt tjock och hållbar för att tåla tung belastning.
 

Det är viktigt att välja rätt typ av golvsten baserat på användningsområde, stil och budget. Vi hjälper gärna till att välja rätt material för att skapa den önskade stilen och funktionaliteten i utrymmet.

golvsten2.jpg

Att tänka på vid köp av golvsten

Att välja rätt golvsten är viktigt för att säkerställa att det passar era estetiska, praktiska och budgetmässiga behov. Vi finns tillgängliga att rådfråga när det kommer till alla dessa faktorer. 

För det första behöver ni tänka på materialet och val av bergart.

 

Det finns olika alternativ vilka alla har olika utseenden, tålighet och underhållskrav. Storlek och form är också något man behöver beakta eftersom du faktiskt har möjlighet att skapa olika och unika mönster med golvsten. Ytfinishen påverkar stenens stil och har sina egna fördelar och nackdelar. Exempelvis påverkar de ytans glidmotstånd och rengöringsbehov. 

 

Budgeten är också en viktig faktor att tänka på eftersom priset på golvsten kan variera beroende på de ovanstående faktorerna. Man bör ha en budget i åtanke och leta efter en golvsten som passar in prisklassen.
 

Skötsel av golvsten

Golvsten är oftast enkel att underhålla och behöver inte särskilt omfattande skötsel. Det kan dock variera något från sten till sten. Golvsten kan rengöras med en mjuk trasa och ett milt rengöringsmedel som är säkert för stenen. Undvik användning av grova eller slipande rengöringsmedel som kan repa ytan.

 

Torka alltid bort fläckar och spill så snabbt som möjligt för att förhindra missfärgning. Vissa typer av golvsten kräver regelbunden impregnering för att skydda ytan från fläckar och fukt. Vi informerar alltid om och när impregnering är nödvändig och vilken typ av försegling som är lämplig för den specifika stenen. 

 

Det är viktigt att reparera eller byta ut trasiga eller spruckna stenar så snabbt som möjligt för att förhindra ytterligare skador. Om ni behöver renovera ert golv av natursten hjälper vi gärna till! 

bottom of page