top of page
granit_1.jpg

Granitskiva kök

Funderar du på att köpa granitskiva till ditt kök? Välkommen att kontakta oss på Ve-Sten! Vi står för kvalitet, lång erfarenhet, starka varumärken och snabb leverans inom alla former av natursten. 

 

Därför ska du beställa köksbänkskivor i granit från oss:
 

  • Leverans direkt från tillverkning i vår moderna verkstad.

  • Alltid granitskivor med högsta kvalitet.

  • Lång garanti på både produkter och tjänster.

  • Garanterat snabb service och snabb leverans i hela Sverige. 
     

Bänkskiva av kvalitativ natursten

Graniten har många stora fördelar som bänkskiva i ditt kök. En granitskiva har stark motståndskraft och hållbarhet – något som har gjort graniten populär i världens alla hörn. Variationsmöjligheterna är oändliga om du väljer att skaffa granitskiva till ditt kök – stenens många skiftningar i mineralsammansättning och textur gör att din bänkskiva kan varieras i färg – allt från skinande vitt till djupa toner av rött eller glittrande svart. En granitskiva står dessutom mot missfärgningar och stänk, stötar, repor och värme.

Tål alla former av slitage


Ovan nämnda egenskaper gör en granitskiva till ett utmärkt val i köket oavsett hur stort slitage den kommer att utsättas för. Mörka granitskivor utan mönster är mycket hållbar. Ljusa skivor kan vara porösa och lämna tillfälliga fläckar efter vatten. Granit är också väldig hållbart mot värme. Att ställa en het stekpanna eller kastrull direkt på en granitskiva går alldeles utmärkt.

granit.jpg

Ett brett utbud granitskivor

Hos oss hittar du ett brett utbud av granitskivor som passar i de flesta inredningsstilar – från minimalistiskt till med utstuderade stilar – en vacker granitskiva anpassar sig till de flesta kök. Vi anpassar granitskivorna enligt dina önskemål.

 

Vi måttar, kapar eller levererar enkelt och smidigt från vårt breda och varierade standardsortiment. Vi kan självklart också svara på frågor och ge våra kunder råd om vilka typer av granit som passar i olika sammanhang. Du är välkommen att ringa – vi finns alltid här för att svara på dina frågor.

 

I vår moderna och välutrustade verkstad kan vi kantslipa, stensåga och måttanpassa det mesta inom granit och annan natursten. Vår moderna verkstad ger dessutom våra medarbetare en bättre arbetsmiljö när det handlar om stendamm och tunga lyft.
 

Granitskiva kök – frågor och svar

Är det inte väldigt dyrt med bänkskivor i granit?
 

Nej, många granittyper har ett löpmeterpris som motsvarar en bänkskiva i trä av hög kvalitet. Även om det är lite dyrare att bearbeta granit, så står sig graniten bra jämfört med andra kvalitetsprodukter.
 

Blir det synliga skarvar mellan granitbänkskivorna?
 

Granit är ett naturmaterial som bryts ut i block som kan vara upp till 2,5 meter långa. Blocken sågas därefter upp i skivor. Detta gör att det är ovanligt med granitskivor som är längre än två och en halv meter. Dessutom måste skivorna tillverkas i flera delar på grund av hanterbarhet och vikt. Hur synliga skarvarna blir beror på granitsortens kornighet, färg och mönster. Mörka stenar döljer skarven mycket bra, med ljusare granitskivor är det betydligt svårare. Men de flesta tycker att granitens naturliga skönhet mer än väl uppväger några få skarvar.
 

Varför är granitskivor så bra i kök?
 

Det beror på att granit är ett extremt hårt naturmaterial som dessutom är mycket tåligt och motståndskraftigt. Det är dessutom ett utmärkt underlag för bakning. Att sköta om granitskivor är enkelt och gör att du får mycket tid att använda och njuta av den. 
 

Går det att skära med kniv direkt på granitskivor?
 

Nej, då förstör du kniven. Granit är hårdare än knivblad och kniven blir slö om du skär direkt mot bänkskivan. Vi rekommenderar därför att du alltid använder en skärbräda.
 

Hur lång tid tar det innan en beställd granitskiva är monterad i mitt kök?

 

Efter mätningen i ditt kök tar det ungefär tre veckor innan vi kan montera din nya bänkskiva.
 

Kan en granitskiva spricka?
 

Nej, inte om den används på ett normalt sätt. Skivorna kan skadas vid transport och montering om man har riktig otur, men när de ligger på plats så spricker inte den hållbara graniten om den inte utsätts för våld av en hammare eller liknande.

Intresserad av en ny granitskiva till ditt kök? Välkommen att kontakta oss – du kommer inte att bli besviken.
 

bottom of page