top of page
kalksten_2.jpg

Stenskiva kök

En stor fördel med stenskivor är deras mångsidighet. Flertalet vackra bergsarter kan med fördel användas som köksbänkar.  De kan skräddarsys efter dina specifika behov av storlek och form. Dessutom kan de enkelt anpassas för att inkludera integrerade diskhoar och liknande vilket ger en sömlös och elegant finish.

Stenskivor är tåliga och hygieniska. De är resistenta mot repor och fläckar. Det gör dem till en utmärkt yta för matlagning och matförberedelse. Man kan enkelt rengöra dem med en fuktig trasa och lite milt rengöringsmedel. Värmebeständigheten gör att du kan ställa ifrån dig varma grytor och kastruller utan vidare betänkligheter. 
 

Specialanpassad stenskiva för ditt kök

På vår verkstad har vi möjlighet att specialanpassa stenskivorna efter de mått som finns i ditt kök. Det gör att du kan köpa och installera en stenskiva i köket även om måtten inte är standard. När du köper en specialanpassad stenskiva hos oss har du också möjlighet att helt bestämma form, textur, kantbearbetning och ytfinish på stenen. Det innebär att du kan välja en stenskiva som passar perfekt till din köksinredning och dina personliga preferenser. 

En specialanpassad stenskiva kräver professionell installation. Vi ser till att stenskivan passar perfekt och installeras korrekt. 
 

Investera i en vacker stenskiva till ditt kök

bankskiva_marmor.jpg

Lämpligt stenmaterial till bänkskivor

Stenskivor är uppskattade som köksbänkar. Det finns flera typer av stenar som är lämpliga som köksbänkar, men de vanligaste är granit, marmor och kvarts. 

 

En stenskiva ger en sofistikerad och stilren touch till köket. Det är ett tidlöst alternativ som kan matcha många olika inredningsstilar. Granit och marmor ger vanligtvis en mer organisk känsla medan kvarts bidrar med en modern och minimalistisk look.

 

Granit

 

Granit är en mycket hård sten som är resistent mot repor, värme och fläckar. Den finns i en mängd olika färger och mönster vilket gör det enkelt att hitta en granitskiva som passar till din köksinredning. Granit kräver minimalt underhåll.

Marmor

 

Marmor är en annan populär natursten för köksbänkar. Stenen har en unik vacker ådring och en glansig yta som ger en lyxig känsla till köket. Marmor kräver lite mer underhåll än granit men om den sköts på rätt sätt kommer stenskivan att behålla sin skönhet och funktionalitet under lång tid.

Kvarts

 

Kvarts är mycket tåligt och motståndskraftigt. Det är en konstgjord sten som består av ccirka 90-95% kvartsgranulat. Granulatet blandas med en bindande polymer för att skapa en tålig och motståndskraftig yta. Ofta kan man skapa imitationer av naturstenar som exempelvis marmor och granit i kvarts men med förbättrad hållbarhet och lägre kostnad.

 

Utöver dessa tre vanliga typer av naturstenar finns det även andra sorter som också kan användas till köksbänkar såsom skiffer, kalksten och sandsten. 
 

bottom of page